turknet logo

Güncel Yaşam

Google Family Link Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Ocak, 2023
Paylaş
  • 7518
  • Google Family Link Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

    Google family link, çocukların interneti kontrollü ve güvenli şekilde kullanabilmeleri için oluşturuldu. Özellikle ebeveynler için önemli olan bu uygulamayı detaylı şekilde inceleyelim.

    Google Family Link Nedir? Nasıl Çalışır?

    Google Family Link, Google tarafından sunulan bir aile yönetim uygulamasıdır. Bu uygulamanın işleyişinde ebeveynler, çocuklarının cep telefonu ve tabletini yönetebilirler. Ebeveynler, uygulama aracılığıyla elde edecekleri bilgiler doğrultusunda çocukların güvenli bir şekilde internet ve cihaz kullanmalarını sağlamak için bazı değişiklikler ya da kısıtlamalar getirebilirler. Ayrıca ebeveynler çocuklarının konumunu izleyebilir ve cep telefonlarını uzaktan kilitleyebilirler. Ancak uygulamanın çocuklar için olan versiyonu şimdilik Android cihazlar için mevcuttur. Fakat ebeveyn kontrolü için hem Android hem de IOS işletim sistemine sahip cihazlardan erişim sağlanabilir.

    Ebeveynler Google Family Link’i Nasıl Kullanabilir?

    Google Family Link uygulamasını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    Google Family Link’in Ebeveynler için 5 Avantajı

    Google Family Link’in ebeveynlere sağladığı avantajlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

    Uygulama Kısıtlamaları: Ebeveynler, çocuklarının kullandığı, zarar görebilecekleri uygulamaları sınırlandırabilir ve güvenli olmayanları engelleyebilir.
    Web Filtreleme: Çocukların internette uygunsuz ve güvenli olmayan içeriğe erişimini engellemek için web filtreleme özelliği sunar.
    Konum İzleme: Çocukların gerçek zamanlı konumu izlenebilir ve nerede olduğu, cihazlar üzerinden ne yaptıkları kontrol edilebilir.
    Uzaktan Kontrol: Ebeveynler, çocuklarının cep telefonlarını uzaktan kilitleyebilir veya sıfırlayabilir. Böylece gerekli durumlarda, cep telefonlarının güvenliğini sağlamak için müdahale edilebilir.
    Ekran Süresi Kontrolü: Çocukların ekran kullanım süreleri zararlı boyutlarda ise bazı süre kısıtlamaları uygulanabilir.

    Çocukların Hesabı Family Link ile Nasıl Yönetilebilir?

    Sosyal medyada, web sitelerinde zararlı içeriklerin sayısı arttıkça ebeveynlerin, çocukların kullanım alışkanlıklarını denetlemesi gerekebiliyor. Google Family Link’in saydığımız özellikleri sayesinde çocuklar gelişimleri için faydalı olan interneti kullanırken, ebeveynlerinin de yaptıkları bu işlemleri görme şansı olacak. Çocukların Family Link hesabını yönetebilmek için bazı servis sağlayıcılara sahip olmanız gerekir. Çocuğunuzda Android uyumlu bir cihazın bulunması gerekir. Çocuğunuz sizden uzak bir konumda bulunuyorsa cihazlarındaki bu uygulama sayesinde onların nerede olduklarını ve bu esnada ne gibi işlemler yapıp, nasıl içeriklere maruz kaldığını görebilirsiniz. Zarar görebilecekleri durumlarda cihazları kilitleyebilir ya da konumdan yerini tespit ederek yanlarına gidebilir veya yardım çağırabilirsiniz. Ebeveynler, çocukların indirebilecekleri zararlı uygulamaları engelleyebilir ve gerekli web sitelerini kısıtlayarak dijital dünyanın faydalarıyla baş başa kalmalarını sağlayabilirler. Ekran bağımlılığı konusunun gündemde olduğu bu dönemde, çocukların ekran süreleri Google Family Link ile belirlenebilir. Böylece gerçeklikle bağlarını koparmadan sağlıklı bir gelişim süreci geçirebilirler.

    Dijital dünyanın hayatımıza kattığı sayısız avantaj mevcut. Bu avantajlardan en iyi şekilde yararlanabilmek için kendimiz ve ailemiz için en uygun olan seçimleri yapmalıyız. Kaliteli ve sınırsız internetten uygun şekilde faydalanmak da bu seçimler arasında yer alıyor. TurkNet olarak kullanıcılarımız için oluşturduğumuz evde internet hizmeti ile kaliteyi evlerinize taşıyoruz. Altyapı sorgulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra kolaylıkla internet abonelik başvurusu yapabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar