turknet logo

Oyun Dünyası

Oyuncular Servis Sağlayıcısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Ağustos, 2022
Paylaş
  • 661
  • Oyuncular Servis Sağlayıcısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

    Ülkemizde ve dünyada bulunan oyuncu sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu kişiler bilgisayarda oyun oynamak ve bunu insanlarla paylaşmak için interneti kullanırlar. Oyuncular oyun oynamayı profesyonel bir şekilde gerçekleştirirler. Bu sebeple kullandıkları ekipmanlarından bilgisayarlarına kadar her şey en iyi şekilde oyun oynamaları için tasarlanmıştır. Durum böyle iken kullandıkları internet servis sağlayıcılarını da doğru seçmek oldukça çok önemlidir.

    Oyuncular internet servis sağlayıcıları seçerken çok dikkatli olmak zorundadır. Bunun başlıca sebebi işlerinin tamamının internetle olması ve internette yaşanacak küçük bir sorunun aslında çok daha büyük bir soruna sebep olabileceğidir. Oyuncuların oynadıkları oyunların çok büyük bir kısmı online bir şekilde gerçekleşmektedir.  Çoğu oyuncu hem oyun oynarken hem de canlı yayın açarak bu deneyimlerini takipçileriyle paylaşmaktadır. İnternette yaşanacak bir kesinti yayının kopmasına veya oyundan çıkmasına sebep olur.  Bu gibi online platformlarda önemli olan internetin sorunsuz olmasıdır.  İçeriğimizin devamında dikkat edilmesi gerekenleri maddeler halinde sıraladık.

    Mbps 

    Mbps’nin açılımı “Mega Bits Per Second”dır.  Saniyede aktarılan verinin megabit cinsini ifade eder.  İnternet performansınızın iyi olması için Mbps hızının da iyi olması gerekmektedir. İnternet bağlatılırken altyapısına uygun seçenekler sizlere sunulacaktır. Peki bir oyuncu kaç Mbps internet hızını tercih etmelidir? 

    Genellikle Mbps hızı sizin interneti ne amaçla kullandığınıza göre değişmektedir. Yalnızca araştırma yapan biriyseniz 8 Mbps yeterli olacaktır. İnternet kullanım alışkanlıklarınız değiştikçe Mbps hızınızı da artırmanız gerekmektedir. Film izlemek, videoları kesintisiz dinlemek ve canlı yayın açmak gibi amaçlar için ise internet hızınızın en az 16 Mbps olması gerekmektedir. Bir oyuncu için tüm bunlardan daha fazla Mbps hızına ihtiyaç duyar. Canlı yayın açmak, online oyun oynamak ve bunu en yüksek hızda gerçekleştirmek zorundadır. Bunun için internet hızının en az 50 – 100 Mbps olması gerekmektedir. 

    Kota Sınırı

    Günümüzde internet sağlayıcı firmalarının çoğu adil kota sınırını kaldırmıştır fakat kullanıcılarına sundukları paketlerde yer verdikleri kota sınırı mevcuttur. Bir oyuncunun vaktinin büyük bir çoğunluğunu internette geçirdiği ve interneti sürekli aktif olarak kullandığı düşünüldüğünde kota sınırı olmaması en doğru seçenek olmalıdır. Bu sebeple internet sağlayıcı firmanızın kota seçeneklerini ayrıntılı bir şekilde incelemeniz gerekmektedir.

    Düşük Ping Değeri

    Yüksek performanslı bir oyun deyimi yaşamak için Ping değeri düşük olmalı ve aynı zamanda oyun sırasında gecikme yaşanmamalıdır. Çevrim içi oyunlar için büyük öneme sahip Ping değeri internet servis sağlayıcısının sunduğu hizmet kalitesine göre farklılık göstermektedir.  

    Taahhüt Süresi

    İnternet bağlatmak istediğinizde firma size genellikle bir taahhüt sözleşmesi imzalatır. Aslında bu da kullanıcılar için kısıtlayıcıdır. Oyuncuysanız internetinizden memnun kalmamak en son isteyeceğiniz şeydir. TurkNet’i tercih ederek kotasız, taahhütsüz ve cayma bedeli olmadan ulaşarak sınırsız internet keyfini yaşayabilirsiniz.

    TurkNet olarak avantajlı internet kampanyaları ile oyuncuların tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılıyor, yüksek hızda, kotasız ve taahhütsüz internete tüm oyuncuların bütçe dostu fiyat ile ulaşmasını sağlıyoruz. Siz de güncel kampanyalar hakkında detaylı bilgi almak ve düşük Ping ile kesintisiz bir oyun deneyimi yaşamak için altyapı sorgulama işlemi gerçekleştirerek abonelik sürecini başlatabilirsiniz.

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar