turknet logo

GigaFiber

1000 Mbps Hızında TurkNet GigaFiber’in Özellikleri Nelerdir?

Aralık, 2021
Paylaş
  • 2967
  • 1000 Mbps Hızında TurkNet GigaFiber’in Özellikleri Nelerdir?

    TurkNet’in tamamen kendi altyapısında sunduğu TurkNet GigaFiber, mümkün olan en yüksek hızda internet kullanımına erişebilmenizi sağlayan dünya standardındaki teknolojilerden biri. Fiber optik kablolar aracılığıyla aktarılan ve en iyi internet altyapısı olarak bilinen fiber internet teknolojisinden yararlanır. 

    Yüksek hızda internet sunmasının dışında, internet kesinti problemlerine de çözüm olan bu yeni nesil internet altyapısı, tüm risk faktörlerini minimuma indirir. 1000 Mbps’e varan download ve upload hızıyla Türkiye’nin en hızlı internet erişimini sunan GigaFiber; tüm dizileri, filmleri, canlı yayınları yüksek kalitede hızlı ve kesintisiz izlemenize yardımcı olur. Ayrıca sunduğu 7/24 müşteri desteği ile de hem telefondan hem online’dan kullanıcılarının sorunlarını rekor sürelerde çözüme ulaştırıyor. 

    TurkNet GigaFiber Ping Süresi

    Ping süresi, herhangi bir cihaz üzerindeki verinin karşı sunucuya iletilmesi sırasında geçen zaman dilimine verilen bir isimdir. Türkçeye “gecikme” olarak da çevirebilen bu süre kısaca, sunucuya bağlanma süresi olarak da tanımlanabilir. 

    Ping süresi milisaniye (ms) cinsinden ölçülür ve uzaklığa bağlı olarak 5-30 ms aralığında değişebilir. Örneğin; yurt içindeki bir sunucuya bağlanmak için yalnızca 5 ms yeterli olurken yurt dışında bulunan bir sunucuya bağlanmak için 10 ms gerekebilir. TurkNet GigaFiber ping süresi ise internet hizmetleri arasındaki en düşük olanlardan birisidir. Zaten TurkNet, nPerf verilerine göre tüm hizmetlerinde Türkiye’nin en düşük ping değerlerine sahip. Kendi altyapısında ise bu oranı daha da düşürerek ping sorununu neredeyse ortadan kaldırıyor. .  

    Gigabit İnternet Nedir?

    Bir veri iletim birimi olan gigabit, 1.000.000.000 (109) bit’e eşittir. Genellikle kısa olarak Gbit şeklinde ifade edilir ya da yalnızca Gb kısaltılması kullanılır. Gb kısaltmasındaki b harfi küçük yazılır çünkü GB ile karıştırmamak gerekir. GB kısaltması gigabyte’ı; Gb ise gigabit’i ifade eder.

    Gigabit ya da  Gbit birimi, genellikle seri iletişim için kullanılır. Bu birim, iki telekomünikasyon noktası arasında bir saniyede iletilebilecek veri miktarını gösterir. Dolayısıyla 1 gigabit internet kullanırken eriştiğiniz hızın saniye cinsinden ifadesidir.

    TurkNet GigaFiber’in Fiber İnternetten Farkı Nedir? 

    İnternet altyapılarının desteklediği hızlar değişkenlik gösterebilir altyapı sorgulama işlemi ile bulunduğunuz bölgenin hangi hizmete uygun olduğunu öğrenebilirsiniz. VDSL altyapısında bulunan tüm kullanıcılar 100 mbps hız alamayabiliyor. Bu durum fiber internet altyapısı için de geçerli. Fiber teknolojisi her ne kadar en gelişmiş teknoloji olsa da bu teknolojide bile operatörünüzden aldığınız hizmet gereği düşük hızlar alabilirsiniz. İnternet hizmeti tercih ederken bu noktaya dikkat etmek gerekir. 

    TurkNet GigaFiber ise fiber internetler arasında bambaşka bir noktada. Sebebi ise çok açık; tam 1000 mbps download ve upload hızı var bu hizmette. Tamamen TurkNet altyapısında alacağınız bu hizmet muhteşem hızlarla birlikte size bambaşka avantajlar da sağlıyor. Ping sürelerinden zaten yukarıda bahsettik ama sınırsız internet deneyiminden bahsetmedik. Kullanıcıların canı taahhüt kota gibi şeylerle sıkılmıyor. Özgür bir internet deneyimi sunuluyor. Aynı zamanda stabil bir internete sahip oluyorsunuz. 

    Diyelim ki hizmetinizle alakalı bir sorun yaşadınız. TurkNet’in kendi altyapısı olduğu için size hem uzaktan hem sahadan en hızlı şekilde çözümler sunuyor. Modeminizi de kullanım süresince ücretsiz olarak size tahsis ediyor ve evinize gelip kuruyor. 

    TurkNet GigaFiber Altyapı Sorgulama

    Hızlı, güvenli ve kesintisiz internet deneyimine sahip olmak için öncelikle basit birkaç adımla altyapınızın uygunluk durumunu sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda bölgenizde var ise TurkNet GigaFiber hizmetinden yararlanmaya hemen başlayabilirsiniz. Bölgenizde TurkNet GigaFiber olup olmadığını öğrenmek için altyapı sorgulama hizmetimizden hemen kullanın! 

    Başka bir operatörden hizmet alıyorsanız ve TurkNet GigaFiber kullanmak istiyorsanız merak etmeyin 480 TL cayma bedeliniz TurkNet’ten. Mevcut hizmetinizi iptal ettirdikten sonra TurkNet’e başvurarak hemen gigabit hızlara kavuşabilirsiniz.  

    1000 Mbps Download Hızı ile Neler Yapılır? 

    Yüksek hızlı internetin lüksten ziyade ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz. Bu sebeple uzun yıllardır kullandığınız internet hızının artık yetmediğini fark ediyor olabilirsiniz. Evdeki internete bağlı cihazların sayısı düşünülünce zaten bu hızların artık neden yetmediği kabaca ortaya çıkıyor. Yüksek hızlı internet tanımı da operatörden operatöre veya kullanıcıdan kullanıcıya değişebiliyor. Peki gerçek yüksek hızlara sahip bir internet hayatınızda neler değiştirir, mesela 1000 mbps download hızına sahip bir internet?

    Ev içerisinde çoklu kullanım sırasında yavaşlama, donma ve kesilme gibi can sıkan sorunlarla uğraşmazsınız. Birçok farklı cihazdan aynı anda film izleme, oyun oynama, dosya indirme gibi işlemleri yüksek kalitede, hızda gerçekleştirebilirsiniz. Pandemi döneminde sıklıkla yaşanan hem uzaktan eğitim hem online toplantılar aynı anda çoğu kullanıcının evinde yapılamadı. İşte 1000 mbps download hızıyla siz dilediğiniz işlemi dilediğiniz kadar cihazdan eş zamanlı gerçekleştirebilirsiniz. Ya da saatler süren oyun indirme derdinden kurtulabilirsiniz. Çay alıp gelinceye kadar inen oyunlar hayal değil. Yüksek hızlı internet hayatınızı kolaylaştırır. 

    1000 Mbps Upload Hızı ile Neler Yapılır? 

    Download hızına birçok kullanıcı alışık ama ya upload hızları? Genelde bize paketlerde süslenerek anlatılan hızlar download hızlarını kapsıyor. Karınca yazısı ile sunulanlar ise upload hızlarını kapsıyor. İnternet kullanıcılarının belki eski dönemde upload hızına bu kadar ihtiyacı olmuyordu ancak günümüzde artık durumlar değişti. Özellikle uzaktan çalıştığımız son dönemlerde upload hızının önemini hepimiz anladık. Bir dosya göndermek istediğimizde saatler süren yükleme hızlarıyla karşılaştık. Herhangi bir platformda içerik üretmek istendiği zaman ise yine upload hızlarının yetersizliği yüzünden vazgeçmeler olabiliyor. Bu sebeple internet hizmeti seçimi yaparken artık sadece download değil upload hızlarına da önem verilmeli. 

    1000 mbps Upload ve Download Hızı TurkNet GigaFiber’de! 

    Geniş ağ bağlantısı, yerleşik altyapısı ve sürekli geliştirdiği internet teknolojileri ile sizlere eşsiz bir internet deneyimi sunan TurkNet, şimdi de yüksek hızda ve kalitede internet avantajlarıyla karşınızda! Ülkenin en hızlı internetine sahip TurkNet GigaFiber hizmetinden siz de yararlanabilirsiniz. Üstelik modem ve kurulum da ücretsiz! 

    Bu yazıyı beğendiniz mi? Beğendim
    İlgili Yazılar